Szerológiai koronavírus gyorsteszt (átesett-e a víruson)

2520 Ft

Elfogyott

SKU: GBNH-SZERO1 Categories: , ,

A tünetmentes vírushordozók és adott esetben már a vírusra jellemző specifikus szimptómákat mutatók kiszűrése egyaránt közös érdeke az önkormányzatoknak, a nagy munkavállalói létszámú munkaadóknak és a munkavállalóknak. Miután a járvány gazdaságra gyakorolt hatása már most láthatóan igen magas, ezért a lakosság védelme és a folyamatos munkavégzés biztosítása érdekében a COVID-19 gyorsteszttel való szűrővizsgálat elvégzésével lehetőséget teremtenek arra, hogy minél jobban csökkentsék a munkavállalók és munkáltatókat ért negatív hatásokat. Ezzel mind a saját munkavállalóik, mind pedig azokkal kapcsolatba kerülő további külső dolgozók tovább fertőződésének veszélyét lehet lényegesen csökkenteni. Ezért, ha folyamatosan szűrjük őket akkor sokat tehetünk saját munkavállalóink egészsége érdekében és egyben jelentősen hozzá tudunk járulni a járvány további terjedésének megakadályozásában.

Több európai országban nagy jelentőséget tulajdonítanak a gyorstesztes vizsgálatnak, elsősorban közegészségügyi, másrészt pedig a gazdasági hatások csökkentése miatt: 1.  Nagy-Britannia 3,5 millió immunológiai gyorstesztet rendelt ebből a célból. Németországban úgynevezett immunitási bizonyítványt kívánnak kiadni azok számára, akik a tesztek alapján már átestek a fertőzésen akár minimális vagy teljesen szimptómák nélkül és gyógyulófélben vannak, de további két hét karantén után őket újratesztelve már bizonyíthatóan átestek a fertőzésen és immunitást szereztek, azaz visszamehetnek biztonságosan dolgozni a munkahelyükre anélkül, hogy tovább adnák a fertőzést.

A teszt további fontos előnye az, hogy az enyhe tünetekkel vagy akár anélkül lezajlott fertőzés után igazolja, hogy ez COVID-19 betegség volt. Erre legkorábban a fertőződést követő 3. héttől lehet számítani, és ezt az IgG szint emelkedése jól mutatja. A teszt későbbi ismétlésével követni lehet, hogy a fertőzésből kigyógyult személy immunitása meddig tart. Így ezt követően – a szokásos óvintézkedések szigorú betartása mellett – nyugodtabban dolgozhat.

Írd meg az első véleményt “Szerológiai koronavírus gyorsteszt (átesett-e a víruson)”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értékelések

Jelenleg még nem értékelte senki a terméket.

Kategóriák

Szerológiai koronavírus gyorsteszt (átesett-e a víruson)

2520 Ft